0 Läs mer >>
Bilder och recept hämtat från Eat Good 4 Life.
Jag har ändrat om i receptet lite utefter hur jag gjorde maträtten. Riktigt mumsigt!!
 
Broccoli-quinoa gryta, 2-3 pers
2,5 dl okokt quinoa
2 dl matlagningsgrädde
2dl vatten
1 buljongtärning
2 tsk pesto
1/2 hackad lök
1 msk maizena
150g riven mozzarella
50g fetaost
en näve hackad spenat
buketterna från 300g broccoli
 
Hacka löken och fräs någon minut i en kastrull så den mjuknar. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, buljong, pesto och maizena. Låt koka upp och puttra någon minut. Häll quinoan och hälften av den rivna osten i en ugnsform och blanda om. Häll buljongen ovanpå och rör om lite. Lägg i ugnen på 175 grader ca 30 minuter.
Då 25 minuter gått, koka borccolibuketterna i några minuter så de blir mjuka.
Ta ut quinoan och tillsätt den avrunna broccolin, fetaosten och spenat. Blanda om. Strö resten av osten
ovanpå och ställ tillbaka in i ugnen ca. 5-10 minuter eller tills osten smält.
 

Broccoli-quinoa gryta

0 Läs mer >>
Kalkon-broccoli pasta, 2 pers
pasta för 2 pers
1/2 huvud broccoli
1/2 paket kalkon knackkorv
kycklingbuljong
salt & peppar
1/4 hackad röd chili
parmesan ost
 
Koka pastan enligt anvisningarna tillsammans med buljongen. Då pastan nästan kokat klart,
tillsätt broccolibuketterna och koka ca 4 minuter till. Spara 2 msk av spadet och häll av resten.
Häll tillbaka pastan i kastrullen. Stek skivad knackkorv tillsammans med chilin. Blanda ihop med pastan. Salta och peppra enligt smak, blanda i parmesanost och blanda väl så osten smälter. Servera direkt.

Kalkon-broccoli pasta