Asiatiska laxbiffar

Recept och bild från Recept.
I receptet står det att det är för 4 personer, men det är det verkligen inte enligt mina beräkningar, skulle snarare säga det är för 8-10 personer. Men om man gör hela satsen är det ett bara att frysa in de biffar som man inte behöver och steka dem vartefter! Eller varför inte stoppa i några stycken i matlådan.
 
Asiatiska laxbiffar
 1.5 kg laxfilé, skinnet borttaget
salt och nymald svartpeppar
6 msk ostronsås
2 st äggulor
4 st salladslökar, finhackade
2 msk färsk ingefära, finriven
2 st vitlöksklyftor, hackade
5 dl panko eller vanligt ströbröd
 
 Sätt ugnen på 200˚. Olja en långpanna, lägg i laxen och krydda försiktigt med salt och peppar. Stek i ugnen i cirka 20 minuter tills laxen är helt genomstekt. Ta ut och låt svalna helt. Dela fiskköttet i större bitar med en gaffel.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ihop ostronsås, äggula, salladslök, ingefära och vitlök i en stor skål. Lägg i lax och 2,5 deciliter panko och rör ihop ordentligt med en gaffel. Forma försiktigt färsen till små biffar, omkring 4 centimeter i diameter. Vänd biffarna i resterande panko och lägg dem i långpannan. Ställ in dem i frysen i 15–30 minuter så att de blir en aning fastare. (Förvara dem i frysen om de ska användas vid ett senare tillfälle).
 Hetta upp en stekpanna och lägg i biffarna och stek ena sidan tills de börjar få färg, ca 3 minuter. Vänd på dem och stek i ytterligare 3 minuter. Servera med t.ex. quinoa och sallad.
 
(Uträknat från att biffarna räcker till 10 personer)

Kommentera här: