Bärpannkaka

 Bild och recept från Gå Ner.
 
Bärpannkaka, 5-6 pers
 1 dl grovt dinkelmjöl eller grahamsmjöl
3 dl fint dinkelmjöl eller vetemjöl
7 dl mellanmjölk, eller valfri mjölk t.ex. soja- eller havredryck
4 ägg
1 tsk salt
1 msk rapsolja/ kokosolja
3-4 dl blåbär eller andra bär, frusna eller färska
1 msk smör/ kokosolja
1 burk kesella 10%
1 tsk äkta vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först mjölet med 4 dl mjölk tills smeten är slät. Tillsätt sedan resten av mjölken. Vispa i ägg, salt och rapsolja i smeten. Smörj den stora, djupa ugnsplåten med smöret och häll i smeten och strö över bären. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills ugnspannkakan har fin färg.
 
Blanda kesella med lite vaniljsocker och ät det tillsammans med bärpannkakan och färska bär.  
 
(Uträknat med mellanmjölk, vid val av annan mjölk kan näringsvärdena ändras)

Kommentera här: