Morot- och kokosplättar

Morots- och kokosplättar, 2 pers
 1 dl fullkornsmjöl
1 msk kokos socker
1tsk kanel
1/4 dl kokosflingor
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa havssalt
1 dl soyamjölk
1 äggvita
1 msk kokosolja
1/2 dl fint riven morot
1 tsk vaniljextrakt
2 msk krossade valnötter eller pekannötter för toppning
 
Blanda alla torra ingredienser och blanda väl. Tillsätt mjölk, äggvita, kokosolja, vaniljsextrakt och riven morot, blanda väl. Låt stå ca 10 minuter. Stek några minuter på varje sida. Servera med honung och valnötter/pekannötter.
 
 
TIPS. Jag rullade ihop mina plättar till en wrap och lindade in dem i bakplåtspapper. Perfekt och enkelt att äta utan extra kladd, bestick eller liknande!

Kommentera här: