Parmesankyckling med varm tomatsallad

Bild och recept från Tasteline.
 
Parmesankyckling med ljummen tomatsallad, 4 pers
 450 gram kycklingfilé
2 msk mjöl
salt och peppar
2 st ägg
1,5 dl parmesanost
1 msk olivolja
1 msk smör
 
2 ask cocktailtomater
1 st rödlök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
40 gram pinjenötter
3 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger, mild
salt och peppar
1 kruka basilika
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna och lägg dem i en oljad form. Finhacka vitlök och rödlök och strö över. Strö över pinjenötter. Ringla över oljan och baka i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och krydda med salt och peppar. Droppa över vinäger och riv i basilika.
Krydda de tunna kycklingskivorna med salt och peppar. Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Riv parmesanen. Doppa filéerna eller pudra dem lätt med mjöl, doppa dem sedan i ägg och sist i riven parmesan.
Stek filéerna försiktigt i en blandning av olivolja och smör i ca 3-4 minuter per sida på inte allt för hög värme tills de fått fin färg. Servera med tomatsalladen och eventuellt en skiva mörkt bröd.
 
(Med pinjenötterna tillkommer ca 70 kcal / pers)

Kommentera här: