Peanut butter pretzel time

Bilder och recept från Minimalist baker.
 
 Jordnötsbollar med salta kringlor, ca 18 st
1dl urkärnade dadlar, blötlagda i varmt vatten i 10 minuter och därefter avrunna
1dl naturligt jordnötssmör
1 3/4 dl råa mandlar eller rostade jordnötter
1dl mini kringlor (eventuellt glutenfria)
1 dl hackad mörk choklad
1 tsk kokosolja (eller rapsolja)
 
Lägg jordnötter och / eller mandel i matberedare och mixa tills konsistensen blir som mjöl. Tillsätt sedan i kringlor och blanda tills det bara finns små bitar kvar. Häll blandningen i en annan skål och ställ åt sidan. Därefter lägg de dränkta dadlarna i matberedaren och mixa tills det är små bitar eller den bildar till en boll. Därefter tillsätt jordnötssmör och mixa väl. Tillsätt sedan kringel-blandningen lite i taget och blanda tills en deg bildas. Du ska inte behöva använda allt (vilket är bra eftersom du kan använda det som lämnar för dekoration). När du har en deg som är lätt att forma till bollar, ta 1 msk av degen och rulla till bollar. Lägg bollarna på bakplåtspapper och lägg dem i frysen för att kyla.
 
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen i intervaller om 30 sekunder. När chokladen smält, rör i kokosolja för att tunna ut chokladen så blir lättare att doppa bollarna. Ta ut bollarna från frysen och doppa dem en i taget i smält choklad. Använd en gaffel för att ta bort dem och knacka bort överflödigt choklad. Flytta tillbaka på bakplåtspapper och toppa med pretzel-blandningen eller krossade pretzels.Placera tillbaka i frysen eller i kylskåpet för att stelna. Förvara i en lufttät behållare eller påse i rumstemperatur. Om du vill spara bollarna en längre tid, lägg dem i frysen.
 
TIPS! Ifall du har överbliven choklad, dubbel dippa bollarna eller dippa några kvarblivna pretzels. 
 
Näringsvärde per boll:
 Kalorier: 155
Kolhydrater: 16 g
Fiber: 2,3 g
Protein: 3 g

Kommentera här: