Pizza med blomkålsbotten

Testade göra pizza idag med blomkålsbotten, det blev faktiskt riktigt gott!
 
Blomkåls-pizzabotten, 1 plåt
4 dl kokat blomkålsris
2 ägg
2,5-3 dl riven mozzarella ost
1 tsk pizzakrydda
 
Koka blomkålen ca 5 minuter så den mjuknar, häll av och lägg i en matberedare. "Pulsa" blomkålen
så det blir till konsistensen av ris (akta dig för att mixa för länge! Du vill inte ha pure).
Blanda alla ingredienser till bottnen väl och platta ut på bakplåtspapper. Grädda på 200 grader ca 15 minuter.
Ta ut pizzabottnen, lägg på valfri fyllning (t.ex. tomatsås, skinka, champinjoner, tomat...).
Sänk värmen till 175 grader, lägg in pizzan igen och grädda ca. 10 minuter till.
Servera med sallad.
 
(Uträknat för hela bottnen, utan topping)

Kommentera här: