Protein cheesecake

Recept och bild från Bodybuilding.
 
Protein ostkaka
Botten:
 3/4dl mald mandel
1/2 dl jordnötssmör
1 msk agave sirap
 
Fyllning:
1 1/4dl proteinpulver med valfri smak, t.ex. vanilj, cookies and cream...
3 äggvitor
500g Grekisk Yoghurt
 
  Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck blandningen i botten av en 15-20cm springform. Blanda ingredienserna till fyllningen väl och sedan häll fyllningen på bottnen och lägg den i mitten av ugnen på 170 grader. Grädda i 45-50 minuter eller tills mitten gungar något men cheesecakens sidor känns klara. Gräddtiden varierar med detta recept, så håll noggrant ett öga på kakan.
 
Du vill inte vänta tills kakan gräddas hela vägen igenom, eftersom den kommer isåfall bli torr. Ta ut kakan när den fortfarande känns lite "rå" i mitten. Då den svalnat, kommer det bli en krämig konsistens. Ställ din ostkaka på bänken i rumstemperatur att svalna ca en timme. Sedan, däreftter ställ den i kylskåpet minst 4-5 timmar.
 
Garnera med jordnötssmör, smält choklad, nötter eller färsk frukt.
 
(Uträknat för hela kakan)

Kommentera här: