Rostad paprika pasta

Bilder och recept från Minimalist baker.
 
Rostad paprika pasta, 4 pers
2st röda paprikor
2-3 msk olivolja
2 schalottenlökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
Havssalt och svartpeppar
1,5 dl Osötad mandelmjölk
2 msk näringsjäst/hälsojäst
1,5 msk majsstärkelse
En nypa röda chilli flingor
340 gram fullkorns spaghetti (eller glutenfri spaghetti)
 
För servering:
parmesanost
Finhackad färsk persilja eller basilika
 
 Värm ugnen till 250 grader och grilla paprikorna på en plåt tills de svartnat lite - ca 25-30 minuter. Täck paprikorna med folie och låt ånga 10 minuter, ta sedan bort (skala bort) det förkolnade skinnet, fröna och stjälkarna. Ställ åt sidan.
Medan paprikorna rostas, koka pastan enligt paketets anvisningar; häll av, släng i lite olivolja och blanda, täck med en handduk och ställ åt sidan. Ta en stor stekpanna och sauteea lök och vitlök i 2-3 msk olivolja tills gyllenbrun och mjuk - ca 4-5 minuter. Krydda med en generös nypa salt och peppar och rör om. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
Lägg den sauterade löken i en mixer tillsammans med de rostade paprikorna, mandelmjölk, chilli flingor, näringsjäst och majsstärkelse. Mixa tills såsen är krämig och slät, smaka och krydda efter smak. Satsa på att smaken ska vara ganska robust och stark eftersom nudlarna inte har mycket smak - så var generös med kryddorna. Häll såsen tillbaka i en stekpanna och låt tjockna. När den börjar sjuda, sänk värmen och låt såsen fortsätta sjuda någon minut. När såsen har tjocknat, lägg i spaghettin och blanda.
Servera med (generösa mängder) vegan parmesan, röd paprika flingor och färsk hackad persilja/basilika.
 
(parmesanost är inte inräknad)

Kommentera här: