Rotsaksgryta

Recept och bild från Recept.
 
Rotsaksgryta, 4 pers
2 st gula lökar
1 st purjolök
4-5 st morötter
2 st palsternackor
1 bit rotselleri
1 msk olja
1 påse saffran
2 st vitlöksklyftor
12 dl vatten
2 dl röda linser
1 msk ättika
1 st hönsbuljongtärning
Salt och peppar, efter smak
0.5–1 kruka färsk timjan  
 
Skär alla rotsaker i jämnstora bitar. Hetta upp olja i en gryta och fräs saffran, lök, purjolök och pressad vitlök. Tillsätt resten av rotsakerna, vatten, röda linser, ättika och buljongtärningen. Koka upp och låt alltsammans koka i ca 15 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med färsk timjan.
 
Servera eventuellt med en klick yoghurt och ett grovt bröd.  
 
(Uträknat för enbart grytan)

Kommentera här: