Sesampotatis & lax med svampstuvning

Ugnspotatis med sesamfrön, ugnslax och champinjonstuvning.
 
Sesampotatis, 2 pers
2 st mellan stora potatisar
2 msk olivolja
salt & peppar
2 msk sesamfrön
 
Skala potatisen och skär i små bitar. Häll over olivoljan, salta och peppra, blanda om. Toppa med sesamfrön. Lägg in i ugnen på 200 grader ca 25 minuter.
 
Enkel ugnslax, 2 pers
300g lax
salt & peppar
 
Skölj av fisken men kallt vatten, badda den torr med en bit hushållspapper. Salta och peppra.
Läg in i ugnen på 200 grader ca 25 minuter.
 
Champinjonstuvning, 2 pers
4 små champinjoner
1/2 lök, finhackad
1 msk olivolja
salt & peppar
70g färskost (t.ex. lätt philadelphia)
 
Fräs den finhackade löken i olivolja. Skär champinjonerna i skivor och tillsätt. Fräs några minuter så champinjonerna får fin färg. Salta & peppra. Tillsätt philadelphia och låt den smälta något för att enkelt kunna blanda ihop alla ingredienser.
 
Servera allt tillsammans med en god sallad. Jag hade isbergssallad, honungsmelon och avokado i min.
 
(Sallad är inte medräknat)

Kommentera här: