Vitchoklad och macadamia pannkakor

Recept och bilder från Minimalist baker.
 
Detta är väl kanske inte det hälsosammaste receptet, men som jag brukar säga: ibland ska man unna sig något gott, annars blir livet tråkigt att leva. Varför inte unna sig dessa pannkakor på en lördag morgon? Härligt.
 
Vitchoklad och macadamia pannkakor, 2 pers
 2 dl fullkorns mjöl eller nötmjöl (eller glutenfritt mjöl)
1 msk socker
1 msk bakpulver
en nypa salt
2 dl vanilj sojamjölk
1,5 msk rapsolja
1 tsk vanilj
4 msk vit choklad chips (/60g hackad vitchoklad)
3 msk hackade macadamianötter
 
 Värm en stekpanna på medelvärme. Kombinera våta ingredienser i en stor skål, sila sedan ner de torra ingredienserna (exklusive vit choklad och macadamianötter). Blanda smeten tills den precis är blandad och inga stora klumpar finns kvar, lägg sedan i vit chokladen och macadamianötterna och rör om. Låt smeten vila i 5 minuter. Använd ca 1/2 dl smet för vare pannkaka. Vänd när det kommer bubblor ovanpå eller då kanterna ser torra ut, stek ca 1-2 minuter till. Servera med honung, agave nektar, frukt eller vad du känner för.

Kommentera här: