Mexico-inspirerad quinoa

Det här är en sån rätt man bara gör i en panna. En enkel och hälsosam rätt, perfekt att göra dagar då man inte har ork att ställa till och böka i köket allt för mycket. Det är i princip bara att slänga allt i pannan, röra om nu som då och sedan servera och ät.
Mexicansk Quinoa, 4 pers
1 tsk olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 finhackad jalapeno
2 dl quinoa
2 dl grönsaksbuljong (eller 2 dl vatten + 1 buljongtärning)
400 g svarta bönor
400 g tomatkross
2 dl majskorn
1 tsk chillipulver
1/2 tsk kummin
salt & peppar
1 avokado
1 lime
2 tsk hackad koriander
 
 Värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och jalapeno, och fräs under omrörning ca 1 minut. Rör i quinoa, grönsaksbuljong, bönor, tomater, majs, chilipulver och kummin. Krydda med salt och peppar efter smak. Koka upp; täck pannan med ett lock, sänk värmen och låt sjuda tills quinoan är klar, ca 15-20 minuter. Rör i hackad avokado, limejuice och koriander. Servera genast.
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Det skulle vara intressant om du kunde skriva näringsvärde o kalorimängd per portion och sånt till recepten o :)

Svar: Jag har ingen aning om hur man räknar ut det, men om det står färdigt vid receptet kan jag absolut göra det! :)
Recept Katten

2 Anonym:

skriven

Det är inte svårt att räkna ut kalorier per portion. Plussa ihop antalet kalorier för varje ingrediens och dela det sen med antalet portioner rätten är menad för

Svar: Okej! Låter ju inte allt för svårt :)
Recept Katten

Kommentera här: