Pastasallad med gravad lax

Jag älskar gravad lax men är inte allt för förtjust i pepparrot, men i små mängder fungerar det finfint.
Detta receptet hittade jag på SmalaRecept. Där finns mycket intressanta recept!

Pastasallad med gravad lax, 2 portioner
125g pasta (gärna fullkornspasta)
1dl lättcrème fraiche
1/2 msk finriven färsk pepparrotl
1 msk fryst, hackad dill
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 krm strösocker
 
100g gravad lax
300g melon (t ex galia eller honungsmelon)
1/2 äpple
  några blad isbergssallad
 
Koka pasta enligt anvisning på paketet. Skölj pastan hastigt i kallt vatten.
Blanda lättcrème fraiche, finriven färsk pepparrot, hackad dill, salt, peppar och socker. Blanda den avkylda men fortfarande ljumma pastan med pepparrotsröran. Skär gravad lax i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär melon i tärningar. Dela, kärna ur och skär äpple i tärningar. Skär isbergssallad i bitar. Blanda melon, äpple och isbergssallad försiktigt med pastan. Servera med laxen. 
 
TIPS.För att göra rätten glutenfri, byt ut pastan till glutenfri pasta eller zuccinipasta.

Kommentera här: