Pizzabotten av zuccini / blomkål

Något som nyligen slagit igenom inom hälsotrenden är pizzabottnar gjorda på grönsaker,
speciellt blomkål och zuccini. Har själv inte hunnit testa men är otroligt intresserad av att testa.
 
Zuccini-pizza botten, 2 st
6 dl riven zuccini
1 ägg
1 dl riven mozarella ost
1/3 dl riven parmesan ost
1tsk oregano
salt och peppar
 
Kläm ur vattnet av den rivna zuccinin. Mixa alla ingredienser och pressa ut degen till en pizzabotten på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter, eller tills guldbrun. Sänk värmen till 175 grader. Lägg sedan på valfri fyllning och grädda ca. 10 minuter.
 
En zuccinibotten är ca 189 kcal.
(Bild ovan & recept från Closet Cooking)
(Bild och recept från Blueskymd)
 
Blomkåls pizzabotten, 2 st
2 dl kokad, "ris" blomkål
2 dl riven mozzarella ost
1 ägg
1 tsk oregano
1/2 tsk pressad vitlök
 
För att göra ris av blomkålen:
Ta ett stort blomkålshuvud och skär bort stjälkar och blad. Skär buketterna i bitar och lägg dem i en mixer. Använd "pulse" på mixern tills blomkålen ser ut som korn.
Var försiktig att du inte pureear blomkålen!
Blanda alla ingredienser i en skål och knåda till en deg. Platta ut degen till två pizzor på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 10-15 minuter.
Sänk värmen till 175 grader. Lägg på valfri fyllning och grädda ca 10 minuter.
 
En blomkålsbotten är ca 230 kcal.

Kommentera här: