Wonderpot
Spenat är ett superlivsmedel och innehåller nästan inga kalorier. Så snåla inte på den! ;)
Spenat och kronärtskock-wonderpot för ca 2-3 pers.
2 stora champinjoner
Kronärtskockshjärtan på burk
1 vitlöksklyfta
½ lök
1 grönsaksbuljong
2tsk olivolja
1tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
Vatten
Fryst spenat
Fettuccini för 2 pers
Skär svamparna tunt, skär kronärtskockorna i bitstorlek.
Hacka löken och vitlöken. Lägg allt i en stor kastrull.
Bryt fettucinin på hälften och lägg det tilsammans med kryddorna.
Fyll på med vatten och buljong. Koka upp och rör om för att blanda ingredienserna.
Ta ner värmen och låt puttra med lock på i ca 10-15 min. Rör om nu som då.
Då pastan kokat klart tillsätt den frysta spenaten. Låt värmen från pastan tina spenaten.
Servera.
OBS! Har du färsk fettucini så lägger du i den först mot slutet!
T.ex. om pastan ska kokas i 2 minuter, lägg i den efter ca 8-10 minuter)

TIPS! Vill du göra rätten glutenfri, byt ut fettuccinin mot glutenfri pasta eller zuccini pasta.