Blomkål-fetaost biffar

Blomkål-fetaost biffar, ca 15 biffar
1 litet blomkålshuvud (ca 300g)
1 stort ägg
1 vitlöksklyfta, hackad
ca 1 dl smulad fetaost
1 dl mjöl
1/2 tsk chillipulver
salt & peppar
 
Skär blomkålshuvudet i små buketter och koka ca 5 minuter. Häll av och låt svalna.
Då blomkålen svalnat, häll i en bunke och mosa sönder med en potatispress så det bli små "riskorn".
Tillsätt smulad fetaost, mjöl, kryddor. Blanda väl. Tillsätt ägget och blanda väl.
Stek på medelhög värme några minuter på varje sida.
Servera med yoghurtsåsen och t.ex. sötpotatisgratäng.
 
Yoghurtsås
1/2 dl turkisk yoghurt
kummin
salt, peppar
 
Blanda ihop alla ingredienser.
 
(Uträknat för 1 biff, ifall det blir 15 st biffar)

Kommentera här: