Räkpasta med tomat

Räk-tomatpasta, 2 pers
 fullkorns pasta för 2, ca 200g
1 tsk olivolja
2 vitlöksklyftor
en nypa chili
100 g champinjoner, hackade
1 tomat, hackad
2 dl färsk spenat
150g räkor
1 dl tomatsås
¾ dl grekisk yoghurt
½ dl parmesan ost
 
Koka pastan enligt paketets anvisningar. I en stor stekpanna med lock, värm olivolja på medelhög-låg värme. Lägg i vitlök och chili, stek i 2 minuter eller tills vitlöken börjar mjukna. Lägg i svamp, tomat, salt och peppar. Koka i 5 minuter, eller tills svampen börjar släppa sitt vatten. Höj värmen till medelhög och lägg i räkor. Koka i 1-2 minuter, eller tills räkorna är rosa. Ta bort från värmen, lägg i spenat och täck stekpannan. Låt spenaten ångas i 2 minuter. Ta bort locket och lägg tillbaka stekpannan på låg värme. Lägg i grekisk yoghurt och pastasås. Rör om tills såsen blandas väl och alla ingredienser är täckta. Värm tills maten är precis igenom värmd.
Servera toppad med parmesanost och en sallad vid sidan om.
 
Näringsvärde för hela rätten: Ca 1140 kcal. Protein: 74 g. Fett: 25 g. Kolhydrater:144 g. Fibrer: 15 g.

Kommentera här: